2018-07-02

Balkan Araştırmaları Merkezi Tekirdağ ve Balkan Tarihine Katkı Sağlamaya Devam Ediyor.

Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Ayşe KAYAPINAR'ın danışmanlığını yaptığı ve Fatma ÖZABA tarafından hazırlanan "17. Yüzyıl Başına Ait Şer'iyye Siciline Göre Tekirdağ'da Sosyal ve Ekonomik Hayat: Kaynak ve Değerlendirme" başlıklı Yüksek Lisans tezi, ayrıca Merkez danışmanımız Prof. Dr. Levent KAYAPINAR danışmanlığında Kübra KARAKOÇ tarafından hazırlanan ve Balkan tarihine önemli bir katkı sağlayacak olan "Osmanlı-Bizans Kroniklerinde Düğün ve Ölüm" başlıklı tez başarı ile tamamlanmıştır. Çalışmaların tamamlanmasıyla Tekirdağ'ın ve Balkanların tarihine önemli ve kapsamlı iki çalışma birden  kazandırılmıştır. Çalışmalar Üniversitemizin de bulunduğu Trakya ve Balkan coğrafyası için önemli birer rehber olacaktır. Balkan Araştırmaları, Uygulama ve Araştırma  Merkezi olarak misyon ve vizyonumuzu yansıtan bu nevi akademik çalışmaları ilim hayatına kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Söz konusu eserler ileriki dönemlerde Merkez kütüphanemizin raflarında Tekirdağ ve Balkan tarihine ilgi duyan herkesin kullanımına da sunulacaktır.