2020-05-20

Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ



19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101. yılı Üniversitemizde corona virüs önlemleri nedeniyle online olarak gerçekleştirilen konferans ile kutlandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) tarafından 19 Mayıs 2020 Salı Günü Saat: 14.00’te BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ’ın konuşmacı olarak katıldığı ve moderatörlüğünü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşen Sina ETİ’nin yaptığı “19 Mayıs ve Milli Mücadele” konulu online konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de konferansa katılarak başta Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinin olmak üzere herkesin bin aydan hayırlı olan Mübarek Kadir Gecesini ve Milli Mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Rektörümüz ŞAHİN “19 Mayıs tarihi, Türk milletinin tüm yokluklara rağmen iman, azim ve heyecanla kenetlendiği İstiklal Savaşı’nın ebedi hatırlatıcısı ve beka mücadelesinin vücut bulmuş halidir.” sözleriyle günün önemini belirtirken “Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve tüm Milli Mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” sözlerine yer verdi.

 Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ konuşmasına 19 Mayıs ve Kadir gecesi gibi iki önemli günün bir arada idrak edildiği bu günü kutlayarak başladı. ÖZTAŞ, “101. yıl önce bugünden itibaren Milli Mücadele lideri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştır. 19 Mayıs, vatanımızın işgaline karşı direnişin ilk adımlarındandır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Nutuk'a "1919 yılı Mayısının 19'uncu günü Samsun'a çıktım." diyerek başlamıştır.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız ve Milli Mücadelemizin 101. yılı kutlu olsun.” sözlerine yer verdi.