2022-04-22

Millî Mücadeleden Millî Hâkimiyete



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) tarafından düzenlenen 'Millî Mücadeleden Millî Hâkimiyete' adlı konferans çevrim içi olarak gerçekleşti.

Moderatörlüğünü BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ'ın gerçekleştirdiği konferansın konuşmacısı ise Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejla GÜNAY oldu. Konferansı başta Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ olmak üzere çok sayıda akademisyen ve öğrenci takip etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ gerçekleştirdiği açış konuşmasında “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 102. yılı münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz programımıza hoş geldiniz. Bu vesile ile bizlerle kıymetli bilgilerini paylaşan Sayın Prof. Dr. Nejla GÜNAY hocamıza ve programın düzenlenmesinde emeği geçen hocalarıma çok teşekkür ediyorum. TBMM’nin 102. Yılı ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm milletimize kutlu olsun” dedi.

BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ ise “Gazi Meclisimiz, Aziz Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin demokrasi ile yüceltildiği yerdir. Milli Egemenliğimiz, milli birlik ve beraberlik ruhu ile değerini sonsuza kadar muhafaza edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıldönümü ve aynı zamanda Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun” dedi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejla GÜNAY ise sunumunda “Atatürk, demokratik prensiplere inanan, milletin kendini gerçekten ifade ettiği bir yönetim şekli kurmak istemiştir. TBMM demokratik bir meclistir” diyerek Millî Mücadele dönemini ve yaşanan bu zorlu süreçte Millî Hâkimiyet kavramı ile tecelli bulan TBMM’nin açılışına giden olayları anlattı.