2023-12-14

Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye ve Balkanlar Paneli

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye ve Balkanlar Paneli” düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonundaki programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Osman Abdullah GÜNAYDIN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan KOÇER, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ARAS, basın mensupları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ’ın yaptığı panelde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aşkın KOYUNCU “Modern Balkanların Şekillenmesinde Osmanlı Mirası”, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Enis TULÇA “Atatürk Dönemi Balkan Politikası” ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan ÖZGÜR BAKLACIOĞLU da “Türkiye’nin Balkan Diplomasisinde Süreklilik ve Değişim” başlıklı birer konuşma gerçekleştirdi.